Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2018 18:20 - Трети пол? Много полове под защита на Истанбулската конвенция
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2133 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Д-р Николай Михайлов: Управляващите не са готови да оспорят властта на ЕС

Истанбулската конвенция е "куфар с двойно дъно", определи психиатърът д-р Николай Михайлов в студиото на "България сутрин".
Гостът на Bulgaria ON AIR посочи, че само двама души компетентно са дискутирали въпроса с Конвенцията - професорът по конституционно право проф. Пламен Киров и юристът и четвърти вицепрезидент Маргарита Попова.

По думите на д-р Михайлов чл. 4 от документа дефинира понятие, което е извън прекия интерес на Конвенцията. Това понятието е "gender identity" и в превод означава "свободно избран пол", основан не върху биологията, а върху социалната основа, т.е. "свободно избираем пол".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Истанбулската конвенция не е изтеглена, нужно й е време
Забраняват промяна на пола в гражданските регистри?
Цветанов: Никой не ни притиска за конвенцията!
Синодът спешно реши: Ежедневни молитви против конвенцията!
Българинът: Жената е жена, мъжът е мъж и жената не е на мъжа!
А според т. 53 от тълкувателния доклад на Съвета на Европа в "gender identity" се включват трансджендери, травестити и други лица със свободно избрана полова идентичност, която не е свързана с биологичния им пол, уточни психиатърът.

"Това означава, че и те попадат в обсега на защита от дискриминация, както жените, които са такива по биологичен признак. Следователно не само трети пол, но и много повече "полове" влизат в обсега на Конвенцията", обясни Михайлов и допълни, че това е позицията и на професор Киров, който е специалист по Конституционно право.

По думите на д-р Михайлов страната ни е подложена на натиск от ЕС. България трудно може да вземе суверенно решение различно от това, което вече е обявено първо от Съвета на Европа, а после и от Европейския съюз. Защото това би означавало да оспорим властта на ЕС - нещо, за което нямаме готовност.

Той обясни, че българската либерална общност смята, че европеизацията на България минава през Конвенцията, която да има статут на закон в България.

"Тази общност не се решава директно да говори, че Конвенцията освен грижата за жените от насилие, внася идеология, която трансформира основни начала на българския живот, традиция и на българската правна система", обясни д-р Михайлов. Затова твърдят, че няма никакъв риск, а има едно превратно четене на Конвенцията.

Второ, има и чисто политически аспект. Българските управляващите не могат да си позволят лукса дори да отстояват интегритета на Конституцията, отсече той.

Той определи позицията на Българската православна църква за Конвенцията като "много вярна, изречена изключително твърдо", защото защитава библейски начала и българската духовност.

Това, което застрашава българската държава и народ, са радикални трансформации на българския начин на живот, допълни д-р Михайлов.

Този свободно избираем пол ще може да получи свободен достъп до образователния ни процес, настаняване в ключови обществени роли. Най-сериозното е, че децата оттук-нататък ще бъдат обучавани по този начин и въображението им ще бъде тласнато в посока да приемат собствената си сексуална ориентация като избираема, предупреди психиатърът.

По думите му организациите, който защитават този тип идеи, са факт в България, те имат финансиране и очакват много по-голямо финансиране, ако документът се приеме.

"Тази Конвенция е добре дошла. През нея се получи взрив на осъзнаване какво е да си член на ЕС в ценностен смисъл", обобщи д-р Николай Михайлов.


Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/01/29/treti-pol-mnogo-polove-pod-zashtita-na-istanbulskata-konvenciia.366430



Гласувай:
2



1. reader - Д-р Николай Михайлов: Управляващите не са готови да оспорят властта на ЕС
29.01.2018 18:26
Кой бе Цачка - Квачка ли ще оспорва нещо на ЕС? И тя като оня киликанзер мадам Йес ако я оставим ще ни надупи народа щото е сервилна прост.чка. Лошото е че това надупено положение очаква и децата ни, за които най-вече ламтят педеругите недни. Не спи народе а СЪДИ. Все още имаме закони, с които можем да ги осъдим тия педофили. Нищо че са във властта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073783
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031