Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2016 11:55 - От 1 януари 2017 банковата ти сметка в лапите на НАП
Автор: ivanmutov Категория: Новини   
Прочетен: 1419 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Държавен тероризъм: Банковата ти сметка в лапите на НАП, КАТ, … от 1 януари 2017 г. Дължиш пари на държавата, проверяват имаш ли, и ти ги вземат. Ако не платиш ти запорират сметката. Това е държавен тероризъм.

Държавен тероризъм е и бандити яхнали властта да вземат милиарди заеми без да те питат. Те вземат, ти плащаш. Държавен тероризъм е и да вдигат такси, данъци, глоби и всякакви държавни вземания без да те питат. Този държавен тероризъм, който гуши властта роди тероризма в Париж, Брюксел, Европа и света. Тероризмът да вземаш от бедните за да преяждат богатите. Доказателства по темата в следващите дни)Подробностите:

Регистър с пълните данни за банкови сметки, сейфове и имената на притежателите им ще създава БНБ.
Централната банка трябва да вкара тази информация в специална електронна информационна система, да я поддържа и актуализира. Това реши парламентът с промени в Закона за кредитните институции, но записани в преходните и заключителните разпоредби на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, който бе приет в петък на второ четене. В регистъра ще бъдат записани номерата на банковите сметки, на банката, в която те са открити, пълните лични данни на техните титуляри, както и на упълномощените да се разпореждат със сметките лица.

В регистъра ще влязат и пълните лични данни на всеки, който е наел банков сейф. Всички банки ще са задължени да актуализират данните и всеки месец да предоставят информацията в БНБ.

Достъп до пълната информация от системата получават съдебната власт, Главна дирекция “Национална полиция” и Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” на МВР, ДАНС, НАП и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, предвиждат промените.

Новата електронна система трябва да заработи от 1 януари 2017 г.

Гласувани текстове от данъчния кодекс въвеждат и европейска директива, според която ще се извършва автоматичен обмен на финансова информация . Тази мярка е насочена срещу зачестилите трансгранични данъчни измами и укриването на данъци в рамките на ЕС и в световен мащаб. С промяна на основния данъчен закон се предвижда още спиране на принудително изпълнение, ако длъжникът внесе 20% от размера на вземането. Целта е да се стимулира доброволното изпълнение.

Създава се и възможност иззети при принудително изпълнение вещи и имущество, които не са потърсени в тримесечен срок от собственика им, да се смятат за изоставени в полза на държавата.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanmutov
Категория: Новини
Прочетен: 439167
Постинги: 194
Коментари: 15
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930