Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2016 13:26 - Разпознаване на фалшивото сирене
Автор: ivanmutov Категория: Новини   
Прочетен: 2269 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.03.2016 14:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Можем ли да намерим истинско сирене и въобще някаква истинска храна на пазара днес? Истината е, че има, но трябва да сме много внимателни в своя избор и да следим внимателно за някои особености, които правят едно вкусно българско саламурено сирене, такова каквото е. В своя състав сиренето съдържа концентрирани млечни белтъчини и мазнини, плюс незаменими за организма аминокиселини. Сиренето е богато на калциеви соли. Калциевите соли от своя страна са основният „строителен материал” на здравите кости, а също и източник на фосфорни соли, които пък подпомагат дейността на мозъка. Това въздействие се проявява благодарение на високото съдържание на калций в бялото саламурено сирене. Този химичен елемент не се съдържа в толкова висока концентрация, в която и да било друга храна.

Няколко полезни, но забравени факти за сиренето 
Има няколко факта, които днес не знаем или просто сме забравили за сиренето, и които е хубаво да имаме предвид, когато се запътим към магазина. Преди всичко в млечното произведение има множество витамини, полезни за ефективността на организма - А, В1, В2, В5, РР, D, Е, С. Освен това някои минерали, като лецитин, който пък е много важен и полезен за храносмилането и правилната обмяна на мазнините в организма. Наред с всички останали полезни въздействия сиренето влияе успокояващо и на нервната система, заради високото съдържание на калций. Трябва да се има предвид, че само консумацията на сирене, произведено от истинско мляко, съдържа необходимите полезни вещества.

Можем ли да познаем качественото и истинско сирене за нашата трапеза? 
Едно хубаво бяло саламурено сирене, не е прекалено твърдо или меко, то има умерена твърда структура, с лека еластичност, или казано с други думи се реже на добре оформени парчета, а не се рони и разпада или пък се замазва на ножа.

Доброто сирене е гладко с единични шупли. Наличието на много шупли е признак на бактериално замърсяване. Кравето сирене има млечнокремав цвят. Прекалената белота се дължи на допълнително избелване с натурални или синтетични избелители.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanmutov
Категория: Новини
Прочетен: 439324
Постинги: 194
Коментари: 15
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930