Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2016 14:18 - 63 ГОДИНИ ОТ ЗАГЪДЧНАТА СМЪРТ НА СТАЛИН
Автор: ivanmutov Категория: Новини   
Прочетен: 2241 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Който се е интересувал от кончината на Й. В. Сталин е наясно, че тя е загадъчна, че е починал не от собствената си смърт. Този извод се налага след проучването на много материали и статии.

Една от версиите е, че смъртта на „бащата на народите” е резултат от заговор, от злонамерено планирано действие. По какъв начин беше убит Сталин и на кого беше изгодно?
Според някои историци смъртта на Йосиф Висарионович е началото на планираното разрушаване на Русия, на икономиката и териториалната й цялост. Кои сили са инициирали тези събития? Версиите са няколко.
1. Писателят публицист Е. Радзински много пъти разказва по телевизията, че Сталин след някакво съвещание извикал при себе си на дачата Булганин, Хрушчов, Маленков и Берия. Бил в добро настроение, с ясен ум. Групата гуляла до късно. След като всичките си заминали, Сталин казал на охранителя Хрустальов, че отива да спи и да не му пречат, и пуснал охранителя да си отиде вкъщи. Според разказа на Радзински Хрустальов казал и на другите охранители да си вървят, тъй като така заповядал Сталин. След като разпуснал охраната, Сталин получил удар и не дошъл в съзнание до 6 март 1953 г. Тази история изглежда доста странна. Още повече че след смъртта на Сталин починал и Хрустальов. Така всички нишки, които водят към поръчителя, са отрязани.
2. На 2 декември 2011 г. по телевизия НТВ, в предаването „Другарят Сталин” се засяга следната версия: вечерта при Сталин, но не в спалнята, а в коридора, където в това време той се разхождал, влязъл огнярят, фактически служител на КГБ, с пистолет в ръка, за да го убие. Но огнярят в последния момент размислил и казал на вожда, че срещу него има заговор. След краткия разговор Сталин получил удар (по телевизията показали как Сталин паднал в коридора, а огнярят избягал). На другия ден официално обявили смъртта на вожда. Според Радзински свидетел на смъртта на вожда е Хрустальов, но той бил убит веднага след смъртта на Сталин. В сценария на филма „Другарят Сталин” като свидетел е показан огнярят, който останал жив.
Според първата версия Сталин е убит в спалнята. По версията на НТВ – в коридора. Двете версии силно се различават, както по мястото, където се разиграли главните събития, така и по участниците в тях.
3. В книгата на Василий Дрожин „Ликвидирането на Съветския съюз и ционизмът” за смъртта на Сталин е написано следното: на 31 август 1948 г. загадъчно умира А.А. Жданов, близкият съратник на Сталин; завеждащата кабинета по електрокардиография в кремълската болника – А. Ф. Тимашук, която имала пряко отношение към лечението на Жданов, открито обвинила ръководството на болницата за неправилното лечение на Жданов, което предизвикало смъртта му. Тимашук писала за това на Сталин. На основата на писмото на Тимашук следствените органи под ръководството на М.Ф. Рюмин открили сериозни нарушения в лечението на правителството и други хора от висшия ешелон на властта. По времето на разследването от амбулаторните карти на членове на правителството и висши военни направили копия и ги изпратили с измислени фамилии до лекари в Ленинград, Омск, Киев, Владивосток, Яровлавл, Орел и Курск, с цел да се провери дали е правилна диагнозата на болестите, методите на лечението и профилактиката. От това проучване станало ясно, че е извършена целенасочена дейност за нанасянето на вреда на здравето на всичките без изключение пациенти, за което било доложено на Сталин. Въпросът за смъртта на Жданов оставал неразрешен. Затова вождът в началото на януари 1953 г. взел разследването на престъпленията на лекарите убийци под своя контрол. В съветските вестници било публикувано съобщението на ТАСС, което се превърнало във важен документ на епохата. ТАСС съобщила, че много лекари (били изброени фамилиите им) участвали в терористична организация, която си поставила за цел да съкрати живота на активните дейци в Съветския съюз. Всичките лекари убийци, които били 39, били заплашени от смърт. Писателят Иля Еренбург се заел да ги спасява.
В книгата на Владимир Успенски „Тайният съветник на вожда” е написано: „Иля Еренбург по времето на Втората световна война бил свързващото звено между Сталин и световната ционистка организация по въпроса за борбата с фашистка Германия. Любовницата на Сталин Людмила Н. Стал запознала Еренбург със Сталин…” Иля Еренбург написал писмо до вожда за милост към лекарите убийци, с молба да не ги разстрелва, а да ги интернира в Биробиджан (административния център на Еврейската автономна област от 1934 г.). Но Сталин отказал и вероятно така подписал смъртната си присъда. След този отказ вождът живял само 51 дни. Причастността на Еренбург към смъртта на Сталин е очевидна, но как се е случило всичко?
4. В книгата си Дрожин пише: „… В последния ден на февруари 1953 г. той извикал в Кремъл Хрушчов, Маленков, Берия и Булганин. След разговора Сталин им предложил да отидат на близката дача да вечерят. Вождът бил в добро разположение на духа и много се шегувал. Гостите си заминали около 6 часа сутринта на 1 март. Известно време, след като „съратниците” му си заминали, Сталин изгубил съзнание и лежал без медицинска помощ 12-14 часа. Когато пристигнали лекарите, състоянието му било безнадеждно и без да идва в съзнание, той починал вечерта на 6 март. В заключението на лекарския консилиум е записано, че в последните часове от живота си Сталин повръщал кръв. Според лекарите причината за това било съдово-трофичното увреждане на слизестата обвивка на стомаха. Тези симптоми са характерни при отравяне и може да се предположи, че Сталин е преднамерено умъртвен от силите, които се борели за свалянето на съветската власт. След смъртта на вожда „делото за лекарите убийци” веднага било обявено за интрига на кариеристи и вредители, проникнали в системата на Държавна сигурност в Съветския съюз. Министерството било ликвидирано. Л.Ф. Тимашук била блъсната от кола и загинала. Началникът на следствената част по особено важните дела в Министерството на държавна сигурност Рюмин и неговите помощници, които провеждали разследването, веднага били разстреляни…”
Според версията на Радзински Хрустальов, който оставил Сталин без охрана, съвършено внезапно починал. Лекарите убийци дори без съдебно оправдание били освободени.
Всичките тези версии, които се публикуват и предават по телевизиите, дават повод за размисъл. Няма точна яснота кой и кога е убил Сталин.
Всъщност групата на Рюмин открила вербувани от английското разузнаване лекари убийци. В разследванията има записи, от които става ясно кой от съветските лица наблюдавал тази шпионска вербовка.
В книгата на Дрожин пише, че за смъртта на Жданов и други дейци са причастни вербуваните от службите на Англия и Световната ционистка организация лекари убийци, посочени са фамилиите им. Според някои историци участието на ционистите и англосаксите и техните агенти в Съветския съюз в убийството на Сталин е очевидно.
5. Още една версия е описана от Георгий Фалин. Той пише във вестник „Версия” от април 2012 г., че убийството било организирано от члена на президиума на ЦК – Лазар Мойсеевич Каганович, тъй като той искал да отмъсти на Сталин за убийството на сина му, роден от племенницата на Каганович. Но тази история е по-скоро жълта, отколкото реална.
Лекарите убийци в кремълската болница са имали добри условия без шум и подозрения да извадят от строя на практика цялото правителство на Съветския съюз. Сталин и групата следователи начело с Рюмин професионално разкрили този зловещ заговор. Но англосаксите не позволили всичко да стане достояние на обществото, затова по бързата процедура ликвидирали не само групата следователи, но и Сталин, който държал разследването под контрола си.

Издателство „Распер“



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanmutov
Категория: Новини
Прочетен: 439095
Постинги: 194
Коментари: 15
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930