Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2016 18:47 - 10 от най-красивите места в Доминикана
Автор: ivanmutov Категория: Новини   
Прочетен: 1372 Коментари: 0 Гласове:
1



 Туризмът в Доминиканската република се развива с главозамайващи темпове и това не е никак чудно имайки предвид дългата крайбрежна ивица, живописните пейзажи и колониалната архитектура. 

image

Интересната история на страната е причина за разнообразния етнически състав на населението, което се отразява в кулинарните традиции, музиката и цялата култура на страната. Ето и 10 от най-красивите места в  Доминикана.

Пунта Кана

image

Пунта Кана е курорт в източната част на Доминиканската република, известен с плажовете, хотелите и голф игрищата си. Средната температура тук варира от 20 до 30 градуса, така че ако не ви се занимава с разнообразните дейности, които курорта предлага, може просто да се излежавате блажено на плажа.

Самана

image

Когато през 1492 година Христофор Колумб акустирал на бреговете на Самана той бил посрещнат от стрелите на местното население. Днес за щастие хората са доста по-гостоприемни. 
Водите по крайбрежието на Самана са любимо място за размножаване на гърбатия кит и от януари до март тук може да видите хиляди гърбати китове. 

Национален източен парк

image

Посещението на Националния източен парк е истинска наслада за любителите на природата, тъй като той е един от най-големите морски паркове на Карибите и разполага с удивителен коралов риф, пълен с подводни обитатели, и предлагащ страхотни възможности за гмуркане. Тези, които предпочитат сушата, могат да се разходят до отдалечените плажове и тропически гори и да видят някои от стотиците видове птици, които живеят тук.

Санто Доминго 

image

Столицата на Доминикана, Санто Доминго, е най-старото европейско селище в Новия свят и е под закрилата на ЮНЕСКО. Санто Доминго се намира на западния бряг на река Озама и излъчва романтиката на отминалите времена с характерните къщи в пастелни цветове, красиви имения и калдъръмени улички. 

Остров Саона

image

Остров Саона е част от национален парк и представлява уникална комбинация от идилични плажове, мангрови блата и рибарски селца. На един от плажовете тук е заснета рекламата на шоколадовия десерт Баунти. 

Bahia de las Aguilas 

image

Bahia de las Aguilas в буквален превод означава „заливът на орлите“ и се смята за един от най-красивите плажове в света. Главната причина за това е неговата пълна изолираност и трудния достъп до него. 

Райският остров

image

Райският остров е безлюдно кътче с бели пясъци, тюркоазени води и коралови рифове. Тук може да се гмуркате и да позволите на тропическите риби да се хранят от ръката ви. 

Damajaqua Cascades – 27 водопада

image

Това е една от най-популярните туристически дестинации в Доминикана. Намира се в Пуерто Плата и представлява поредица от 27 водопада. Ако желаете бихте могли да се включите в някои от организираните групи, които се спускат надолу по водопадите – едно наистина вълнуващо преживяване.

Планините на Констанца

image

Констанца е идеалното убежище от горещия климат на Доминикана. Планинският регион на страната рязко контрастира на крайбрежната ивица и дава възможност на местните земеделци да отглеждат собствена продукция. Планините на Констанца предлагат на туристите различни забавления като рафтинг, каньонинг или обикновен пешеходен туризъм.

Езерото Енрикийо

image

Това солено езеро вероятно някога е било част от океана, но днес е обявено за резерват осигуряващ дом за много животински видове. Ако решите да го посетите не забравяйте да си вземете лосион против слънчеви изгаряния, тъй като температурите през лятото достигат до 45 градуса.


Тагове:   места,   Иван,   красиви,   мутов,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanmutov
Категория: Новини
Прочетен: 439053
Постинги: 194
Коментари: 15
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930