На някои може би им звучи странно, други са го чували, но още не са опитали, трети - вече правят само по този начин кашкавала.
Каква е уловката тук? Вместо да топим кашкавала в панировка, го увиваме в кора и топим само в яйце.
Така, кората го държи и той не се разтича в тигана. Освен това не се налага да бъркаме от яйце в брашно или от брашно в яйце.
За 2 порции:
- 300 г кашкавал, нарязан на парчета с дебелина 5 мм
- 3 кори за баница
- 2 яйца
- олио за пържене
Ако сте решили да правите паниран кашкавал, не забравяйте как да познаете кой кашкавал е качествен.
300 г кашкавал са около 6 правоъгълни парчета. Всяка кора трябва да срежете надве.
Сложете парчето кашкавал по средата на кората. Завийте единия край, после другия и на руло (или на джобче).
После джобчетата се потапят единствено и само в разито яйце и се пържат в загрято олио.
Кората държи много плътно кашкавала да не се разтича. От друга страна пък изобщо не пречи на дъвчащата, влакнеста консистенция на кашкавала, защото при хапване кората изобщо не се усеща.
* Припомнете си още как можете да си направите сами домашен кашкавал вкъщи.
Този метод е страхотен и за направата на панирано сирене. Там пък знаем, че проблема е в нарязването на равно парче, което да панираме. С корите няма да има никакъв проблем.
И още едно чудесно предимство - с този метод можете да приготвите пълнен паниран кашкавал, което си е истинско майсторство. Просто отрежете по-тънки парчета кашкавал, а между тях сложете шунка, домат или топено сирене. Отново увийте в кора и потопете в яйце. Резултатът ще смая всички на масата!
Убедете се сами в простотата на този уникален метод!
Тагове: