Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2015 11:56 - Уникална билка: Бабини зъби
Автор: ivanmutov Категория: Новини   
Прочетен: 2041 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.02.2016 17:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Билковата отвара от бабини зъби, която ще получите, помага също при хипертония, шипове, болки в ставите с възпаление и съдейства при зарастването на рани.

http://www.lekar.bg/2014/12/16/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%B8/

Ето как се приготвя: пет супени лъжици от билката се варят един час в литър вода на слаб огън. След като отдръпнем съда от огъня, доливаме течността отново до литър. Оставяме да престои 24 часа и прецеждаме през филтърна хартия – това е важно, защото билката е с иглички и през цедка част от тях могат да попаднат в готовата отвара.

След прецеждането отварата се съхранява в хладилник и се пие по схема. Ето как:
  • първи ден – по 3 супени лъжици три пъти на ден след ядене, а за болен стомах – преди това.
  • Втори ден – три пъти по 4 лъжици.
  • Трети ден – три пъти по 5 лъжици и така се продължава, докато отварата свърши.

Прави се почивка от десет дни и при необходимост се повтаря. Докато се пие от отварата с бабини зъби, не бива да се приема никакъв алкохол.

Още един ефект от билката бабини зъби е способността й да облекчава симптоматиката при предменструален синдром и менопауза. Вече разбрахме, че лековитото растение въздейства върху централната нервна система и вегетативната, освен това участва в стабилизирането на хормоналния баланс.

Всичко това определя способността на продуктите с бабини зъби да неутрализира субективни състояния, свързани с раздразнителност, нервност, отпадналост и умора. Леки чайове с бабини зъби действат успокояващо на всяка възраст в летните горещини.

image

Продуктите с бабини зъби действат стимулиращо на двата пола

Бабини зъби се препоръчва още за увеличаване на плодовитостта при двата пола, при сърдечно-съдови заболявания, нередовен цикъл. Има противогъбично и лаксативно действие. Счита се също, че е в състояние да подпомага имунната система при грип и настинки.

Бабини зъби и фитнес

Популярността си не само в България билката бабини зъби донякъде дължи на някои факти от спорта. Преди години българските щангисти са носили доста злато от престижни състезания и се твърди, че част от тези успехи се дължат на билката бабини зъби.

Работата е там, че бабини зъби е мощен природен стероид (gotvach.bg). Редовната употреба на бабини зъби съдейства за нарастване на мускулната маса, по тази причина билката е ценена от много спортисти. За разлика от синтетичните стероиди, бабини зъби в този случай няма негативни странични ефекти и съдейства за по-бързо “напомпване” на мускули.

Ефекти, действие и дозировки на бабини зъби

За бабини зъби четете подробно във framar.bg. Аптечната мрежа предлага варианти – филтърен чай, стрък и тинктура от бабини зъби, като при всички случаи има точни указания за начина на приготвяне и в какви случаи да се използва. Приготвянето на напитка с натурален стрък или с пакетчета следва базовата рецепта на Борис Николов.

image

Как се помпат мускули с бабини зъби

ВНИМАНИЕ! Особено важно е чай, отвари и настойки от бабини зъби да не се вземат при възпалителни процеси в корема, при остър гастрит, да не се дават на бременни и на малки деца.

При използването на тинктура дозирането е на определено количество капки в 100 мл вода. Има и вариант настойка (zoya.bg), при който дозирането е два пъти дневно по една чаена лъжичка.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanmutov
Категория: Новини
Прочетен: 439615
Постинги: 194
Коментари: 15
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930