Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2015 07:52 - Шийтаке гъба
Автор: ivanmutov Категория: Новини   
Прочетен: 1390 Коментари: 0 Гласове:
0



  Шийтаке гъба  
image
Цена: 100 к. 74,30  лв.

ШИЙТАКЕ - Еликсирът на живота


Гъбата Шиитаке (наричана Императорската гъба и „Гъба Жен-Шен”) има три хиляди годишна история на култивиране и използване за лечебни и кулинарни цели.

Тази  медицинска гъба, взела името си от „ший” – кестен и „таке” – дърво, означаващо „гъба, която расте върху кестен”. В действителност тя расте и върху клен, габър и дъб. Гъбата е много вкусна и се отглежда за ядене и лечебни цели в Азия. (В България тя се намира само в консервиран вид или във вид на добавки).

Шийтаке печели името си „императорска гъба”, защото в дълбока древност, по времето на императорската династията Мин, официално се превръща в гъба с лековити качества и средство за достигане до дълбоки старини. Всички набрани гъби отивали в императорския двор. Тогава гъбата не е била никак известна сред масовото общество.

Въпреки че тази гъба присъства в хранителната култура на Азия повече от 2000 години, едва днес и в Европа шийтаке гъбата става известна поради изключително голямата си хранителна стойност. Известна също и като еликсир на живота, тя съдържа ценни минерали, аминокиселини и голямо количество витамини.

image

Състав: Шийтаке гъбата съдържа ценни полизахариди, лентинан и алкалоида еритаденин (лентинацин). Гъбата съдържа също така и незаменими аминокиселини, белтъчини, витамин A, B1, B2, B6, B12, C, D и E, калций, магнезий, калий, натрий, фосфор, желязо, силиций и около 30 ензима.

Цена: 100 капсули - 74,30 лв 


Гъбата Шиитаке (наричана Императорската гъба и „Гъба Жен-Шен”) има три хиляди годишна история на култивиране и използване за лечебни и кулинарни цели.

Въпреки че тази гъба присъства в хранителната култура на Азия повече от 2000 години, едва днес и в Европа шийтаке гъбата става известна поради изключително голямата си хранителна стойност. Гъбата шийтаке засилва отбранителните сили на организма, предотвратява нарастването на тумори, намалява нивото на холестерол, регулира кръвното налягане, предпазва от сърдечен удар и т.н. Известна също и като еликсир на живота, тя съдържа ценни минерали, аминокиселини и голямо количество витамини.

Състав: Шийтаке гъбата съдържа ценни полизахариди, лентинан и алкалоида еритаденин (лентинацин). Гъбата съдържа също така и незаменими аминокиселини, белтъчини, витамин A, B1, B2, B6, B12, C, D и E, калций, магнезий, калий, натрий, фосфор, желязо, силиций и около 30 ензима.


Приложение:

  • ядлива гъба, съдържаща ценни минерали, аминокиселини и много витамини
  • съдържа силни имуноактивни субстанции, които засилват отбранителните сили на организма
  • основната и субстанция е полизахаридът Лентинан - изключителни лековити свойства при злокачествени заболявания, след химиотерапия и облъчване
  • предотвратява нарастването на туморите, намалява холестерола, регулира кръвното налягане, предпазва от сърдечен удар, действа антивирусно потребява се за подобряване на здравето и общото състояние на организма

Препоръчват се:

  • в борбата срещу сърдечно-съдовите болести
  • в борбата с високото кръвно налягане и холестерол
  • заради липсата на калории и изключителното въздействие върху разграждането на мазнините се препоръчват и за премахване на целулита
  • в борбата срещу канцерогенните заболявания
  • за намаляване, съответно поддържане на нормалното ниво на масти в кръвта
  • за превенция на атеросклерозата и сърдечния удар
  • за укрепване отбранителната система на организма
  • за регулиране на храносмилателната система
  • за повече сила и жизненост на организма
  • за ефикасно облекчаване на хроничните заболявания на сърцето и кръвоносните съдове и ускоряване на възстановяването след остри усложнения
  • при тромбози на дълбоки вени, бъбречна емболия, суха гангрена, коронарна склероза, исхемия, мозъчен удар, причинени от атеросклероза болести на бъбреците и очите, хиперлипидемия, жлъчни камъни, смущения в потенцията, подагра и др.
 
Препоръка за употреба:
Да се приемат 2 пъти дневно по 1 капсула след ядене. Да се взима заедно с витамин С - за по-добро усвояване.


Tрадиционната медицина от хилядолетия използва лековитите гъби при различни болести, включително и най тежките, злокачествени заболявания. Най-старото писмено свидетелство за прилагане на традиционната японска медицина датира от 199 година, когато цар Кху Ай получава като дар от едно местно племе именно гъби Шийтаке.

Определени компоненти, съдържащи се в гъбата Шийтаке, притежават способността да модулират ефикасно клетъчния имунитет, намаляват повишеното кръвно налягане и мазнините в кръвта, преустановяват определени туморни действия, както и действията на патогенните микроби.

В Азия още от древността, гъбата Шийтаке се цени като тонизиращ препарат за дълголетие, лек за сърце, срещу злокачествени заболявания, при това както срещу тяхната поява, така и при лечението им. Изключително полезна е и при болести с вирусен произход: грип, херпес симплекс и зостер, полиомиелит, повишено ниво на холестерол в кръвта, агрегация - слепване на тромбоцити, съответно за регулиране на повишено кръвно налягане.

Препаратът може да се приема продължително време като хранителна добавка с подчертано положителен ефект при рак на гърдата и дебелото черво, както и при болести на панкреаса, тъй като регулира и нивото на кръвната захар, а също така при заболявания на шийката на матката, яйчниците, белите дробове, синусите, при меланом и различни метастазни тумори.



imageАзиатско лечение на рак 

Затова Капсули комбуча и Капсули Шийтаке се използват в Азия за лечение на рака. Дори и да прибегнете до химио-терапия (което аз лично не бих направила), вземете Шийтаке за да засилите имунитета и предпазите здравите клетки.

Лентинианът, който се намира в състава на гъбата Шийтаке, е модератор на биологичнаата реакция, който засилва действието на имунната система срещу рака, подобрява действието на макрофагите и Т-лимфоцитите, съответно увеличава производството на интерлевикин-1, веществото, което директно се бори срещу злокачествените агенти.

Лентианът модифицира клетките, така че те да се противопоставят на колонизацията и разпространението на раковите клетки в белите дробове.

Полизахаридите на гъбата Шийтаке искоряват растежа на "естествените убийци" - клетките НК, които убиват нападащите вируси. Те са най-добрата отбрана за организма срещу вирусите и раковите клетки. След химиотерапия или тежка операция е важно да вземете Капсули комбуча и Капсули Шийтаке за да спрете разсейките - метастазата.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanmutov
Категория: Новини
Прочетен: 436696
Постинги: 194
Коментари: 15
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031