Постинг
26.04.2014 11:28 -
Яйца по френски
- 1 връзка пресен чесън
- 1 връзка пресен лук
- 100 мл бяло вино
- 200 г заквасена сметана
- 150-200 г кашкавал (или сирене Гауда, Ементал)
- 2 кубчета замразен спанак (1/2 връзка пресен спанак)
- сол, черен пипер
- 50 г масло
- 1-2 с.л. зехтин (олио)
- 5-6 бр. сварени яйца
- Яйцата се обелват и се режат на половинки. Нарязват се спанака, чесъна, лука и се задушават се в мазнината, след около 5 минути се добавят виното, сметаната и 2/3 от кашкавала. Соса се изсипва на дъното на огнеупорен съд. Върху соса се нареждат половинките яйца, като се поставят с жълтъка нагоре. Покрива се с останалия настърган кашкавал. Запича се
Няма коментари