Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 13:06 - банки стоп http://sosbulgaria.wordpress.com
Автор: ivanmutov Категория: Новини   
Прочетен: 2126 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 04.02.2016 15:01


  БАНКИ СТОП! Никой не е по-велик от народа!

 

П О Д П И С К А 

 

Нека да защитим българския народ и да не допуснем да стане заложник на чуждестранни интереси. Необходими са действия, които да имат мигновен ефект върху икономиката и върху потреблението. Ние сме готови да работим денонощно за да спасим икономиката на страната, като това очакваме и от властимащите.

 1. Държавата да упражни контрол върху банките с цел намаляване на необосновано високите им лихви и такси за обслужване на потребителите!

 2. Да се приеме законодателна промяна, ограничаваща правото на банките едностранно да вдигат размера на вноските и лихвите по вече подписани и действащи  договори за кредит.

 3.  Създаване на Държавен Кредитен и Гаранционен Фонд с цел рефинансиране на ипотечни кредити на лица, които не могат да си изплащат кредита при договорените условия; поемане на част от вноската на лица, които са съкратени до момента, в който си намерят работа; поемане на част от риска, чрез предоставяне на гаранция от фонда по кредити на малки и средни  предприятия и граждани.

 4. Държавата да упражни административен и правен натиск върху банките с цел отпускане на нисколихвени кредити на малкия и среден бизнес и ипотечни кредити на гражданите.

 5. Изкупуване на банка чрез придобиване на контролният пакет от държавата с цел провеждане на директна политика за нисколихвено кредитиране за малкия и среден бизнес и гражданите .

 6. Да се приеме Закон, с който да се регламентират правата на длъжниците, с цел срещу тях и техните семейства да не бъде упражнявано насилие, нарушавани техните права и личен живот.  Да се увеличи контрола на БНБ върху правото на Банките да цесират /продават фиктивно/ или прехвърлят собствеността и правата върху задълженията си към фирми с неясни структури, престъпни участници и капитали. Да се ограничи правато на банките да упражняват денонощен психически и физически натиск върху своите клиенти, като ги безпокоят през ноща и притесняват техните семейства и деца. Всички спорове и проблеми между банките и техните кредитополучатели трябва да се изясняват само и единственно в съда.  В противен случай действията на банките по насилствено  събиране на кредитите ще превърне България в бойно поле.

 7. Да се промени законът така, че съдия – изпълнителят да не може да обявява за продажба ипотекиран имот на цени по-ниски от стойноста на кредита и дължимите лихви.

 8. Да не се допуска изтичането на средствата от депозитите на български граждани към други държави за да се подпомагат чужди икономики, като парите от депозитите се  прехвърлят от местните клонове към банките майки в чужбина.

 9. Да се оптимизират разходите на банките чрез закриване или продажба на огромните им мрежи от нерентабилни офиси, намаляване на заплатите и на персонала им.

 10. Да се оптускат нисколихвени кредити до 2% на най – нископлатените държавни служители – полицаите и други държавни служители, които рискуват ежедневно живота си за нас!

 11. Да се постави таван на лихвите по депозитите, с цел стимулиране на нисколихвено кредитиране!




Гласувай:
4



1. patzolino - И кво
28.02.2013 13:17
да я правя тая подписка?!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivanmutov
Категория: Новини
Прочетен: 439750
Постинги: 194
Коментари: 15
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930