Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2018 13:12 - Eвропейската Комисия осъди Кремъл за дирижираната дезинформационна кампания
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 467 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Европейците със съжаление констатират, че тя може да се окаже изключително ефикасна   image

 

18JAN2018   Европейската комисия обвини Русия, че води дирижирана прокремълска дезинформационна кампания в страните от Европейския съюз. Комисията констатира "със съжаление", че тази пропаганда "може да бъде изключително ефикасна", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Има малко съмнения, че прокремълската дезинформационна кампания е дирижирана стратегия, която доставя едни и същи дезинформационни статии на възможно най-голям брой езици, посредством възможно най-голям брой канали, толкова често, колкото е възможно", каза европейският комисар за сигурността Джулиан Кинг пред европейските депутати.

Британският еврокомисар говори по време на дебат в ЕП за "Русия и влиянието на (нейната) пропаганда в страни от ЕС". 

За две години ресорният орган на ЕК е събрал над 3 500 примера за прокремълска дезинформация, която противоречи на фактите и въпреки това е достъпна за обществото. При това тя е била разпространена на голям брой езици по многобройни поводи, каза Кинг.

Еврокомисарят по сигурността подчерта, че "(руските) власти изобщо не крият целите на тази кампания".

"В официалната военна доктрина на Русия, както и в официалните изявления на руски генерали, те описват употребата на "фалшиви данни" и на "дестабилизираща пропаганда" като легитимни средства, а информацията - като "друг тип въоръжена сила", се аргументира той.

Кинг призова към бдителност. 
"Целта... да накараме хората да повярват, че дезинформацията е факт, е правдоподобна. И ако погледнем проучванията на общественото мнение, показващи как голям брой хора приемат очевидните дезинформации, разгласявани от прокремълските медии, ние трябва за жалост да направим заключението, че руската дезинформация може да бъде много ефикасна", каза еврокомисарят по сигурността.



Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Превъзходството на Запада
20.06.2018 08:33
Превъзходството на Запада в професионализъм и количество на пропагандата, по дефиниция не целяща истината, това превъзходство е безспорно. Клетите руски журналисти "заемат" от запада все повече думи - не гледат а мониторят, нямат земеделие а агробизнес, нямат земеделци а фермери, даже вратарите във футбола станаха галкипери.
Но Западът, разбира се, ЗЛОУПОРЕБИ с превъзходството си и така се ОЛЯ В ЛЪЖИ (вж Скрипал) че сивичката руска пропаганда започна да СЕ ТЪРСИ и приема. И лъжците дигнаха вой, че другите лъжат...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060051
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031